Ta hand om din kropp efter träning och match

Av av Tony Bengtsson

Det är bra för hälsan att ta hand kroppen genom träning. Fysisk aktivitet har många hälsosamma fördelar såsom att det stärker hjärta, minskar risken för diabetes och ökar förbränning. När du tränar mycket behöver kroppen emellertid återhämtning. Det kan den få genom att du tar hand om den på rätt sätt.

Börja med att stretcha

Stretching har en lång rad fördelar. Medan träningen i sig utgör själva den nedbrytande faktorn i uppbyggandet så stretching vitalt för att öka flexibilitet och förbättra blodflöde till musklerna. På sikt ökar det din prestation och hjälper att förebygga skador och smärtor som annars kan följa av intensiv träning.

Ta hand om din hud

Även om träning är viktigt för hälsan så kan också oönskade biverkningar följa. Träning kan torka ut huden, särskilt om man har tendens för att få eksem. Därmed kan det vara bra att behandla och förebygga med hudkräm som är återfuktande: klicka dig vidare här!

Vila mellan passen

För att optimera dina träningsresultat är det bra att få gott om återhämtning mellan träningspassen. Alldeles för mycket träning leder till att kroppen inte orkar med och istället för att du bygger upp dig själv så bryts kroppen ned.