Nödvändig utrustning för sporten

Av av Tony Bengtsson

Oavsett vilken sport som utförs så kräver den en viss utrustning. Andra kanske mer än annan sport men något behöver man i de flesta sporter för att kunna utöva den. Ishockey är en sport där det krävs mycket utrustning innan du kan ge dig ut på isen för en hockeymatch. 

Ishockey

Det mest väsentliga i ishockey är ju skridskorna, utan dessa så går det inte att spela hockey. Här finns det flera olika modeller att välja på. Bauer och CCM är de största tillverkarna av skridskor och oavsett om du är nybörjare eller har spelat ett tag så är det viktigt att ha skridskor som passar dina fötter och är sköna. Förutom skridskor så behövs en mängd annan utrustning. Hjälm är naturligtvis en viktig detalj även om du bara åker skridskor för skojs skull. Spelar du match så ska du även ha med i din hockeybag:

  • Hockeyhjälm
  • Hockeyhandskar
  • Halsskydd för hockey
  • Armbågsskydd
  • Axelskydd
  • Benskydd

Förutom detta en matchdräkt som kanske din klubb står för. Hockeyklubban är också viktigt för ditt spel. Där kanske du har ett gäng med klubbor då dessa kanske kan gå sönder under spelets gång. Se till att köpa hockeyklubbor som är anpassade enligt kroppslängd och hur du spelar.Hjälmen kommer alltid vara det viktigaste då det skyddar huvudet. Passformen är något du bör lägga extra fokus på så att den är bekväm och inte riskerar glida omkring som du glider runt på isen. Handskarna kan vara något av en smaksak där somliga föredrar en som sitter åt ordentligt medan andra föredrar en mer lössittande handske. Se bara till att den inte sitter för löst.Armbågsskydd ska aldrig hindra rörelseförmågan hos en spelare. De bör följa med alla rörelser utan att själv glida runt. Axelskydd ska sitta ordentligt över hela axeln och ska även överlappa mot armbågsskyddet. Benskydden ska alltid testat tillsammans med skridskorna för att vara säker på att de inte går i varandra. Är de för långa så sänks rörligheten i fotleden.Vi hoppas att du fått inblick i vilken utrustning det krävs för den som vill spela ishockey. Om du är nybörjare så kan det finnas klubbar som har utrustning att låna till en början. Men om hockeykarriären börjar ta fart och du tycker att detta är skoj så ska du naturligtvis köpa din egna utrustning som passar dig perfekt.