För dig som tävligsseglar

Av av Tony Bengtsson

Om du är en seglarmänniska vet du med säkerhet om hur mycket arbete som du behöver lägga ner. Det är inte bara att sjösätta båten och segla iväg varje sommar. Du måste gå igenom hela båten såsom köl, elektronik, segel och mast.

Båten behöver du rengöra utvändigt och den behöver bottenmålas för att du ska slippa alger och snäckor som fastnar. Efter rengöring kan du dessutom behöva slipa bort gammal färg innan du lägger på ny.

Det finns även mycket elektronik i båten som du behöver gå igenom. En del av den är extremt viktig att den fungerar. Även fast du seglar är det a och o att motorn till båten är i gott skick. Skulle du få problem på havet och behöver använda motorn är det livsviktigt att den fungerar.

Många har också en liten utombordare och en mindre jolle med sig för säkerhets skull.

Handla det du behöver på nätet

Om du vet med dig vad det är du behöver kan vi rekommendera att du köper dina produkter till båten från nätet. Det blir billigare och du hittar allt på ett och samma ställe. Du slipper med andra ord åka runt till flera butiker för att inhandla det du behöver. Så handla i en onlinebutik och få allt hemskickat inom en rimlig tid.