Träna för din hälsa

Av av Torey Bosco

Att träna för att må bättre kan vara en morot om något. Kanske vi känner att vi är ovanligt trött eller har svårt att orka med enklare sysslor så kan träning göra att vi orkar med mer. För om vi tränar och ökar vår grundfysik så kommer vi automatiskt att orka med mer när vi jobbar eller är hemma och påtar i trädgården. Om man försöker att träna minst två gånger i vecka kan det göra mycket för ditt allmäntillstånd. 

Den som håller på med någon idrott vet ju att kondition är ett måste för att kunna orka med sin idrott och principen är ju den samma även om man inte idrottar. Du kommer att känna dig piggare på jobbet och om du dessutom äter rätt kunna om du har lite extra kilon se till att dessa försvinner. Att regelbundet träna gör att din livskvalité höjs och du kommer att må bättre.

När du tränar så tänk på helheten, att skapa en balans genom att äta hälsosamt och att träna allsidigt så kommer du att uppnå fantastiska resultat både mentalt, fysiskt och psykiskt. Se även till att inte pressa din kropp för hårt, tänk på att den behöver vila emellanåt. Att skaffa sig rutiner i vardagen där träningen finns med är viktigt. Du kommer tillslut att träningen tillhör dina vardagliga rutiner och att du mår bra av dom.

Läs den artikeln som vårdguiden från Stockholm Läns Landsting skrivit om vardagsmotion. Mycket bra artikel där dom skriver om att stillasittande ökar risken för olika sjukdomar. Och att vardagsmotionen är viktig och att man bör utnyttja alla tillfällen som ges att man kan röra på sig. Dom ger också massor av bra tips på hur du kan börja att röra på dig och komma i gång med din träning!