Skidträning

Av av rnn.yqe.

Snön har smält från backen och det börjar andas sommar i luften i många delar av landet. För skidfantasten är det dags att lägga skidorna på hyllan några månader innan snön åter pryder backen i vårt avlånga land. För dig som vill komma igång med skidåkning, kanske du satsat på att delta i nästa års Vasalopp, finns det ändå mycket träning att köra igång med. Allt för att bli en bättre skidåkare.

Rullskidor

Ett bra tips till dig som vill ägna dig åt skidåkning året runt är att investera i ett par bra rullskidor. Genom att sätta igång med träningen redan nu skapar du goda förutsättningar för att ha den rätta balansen och tekniken när snön kommer åter. För att hitta ett par bra rullskidor i bra kvalité kan ni kolla detta test från test.se för att se vilka skidor som är bäst.

Ett tips för dig som är ny i spåret är att även investera i ett par bra längdskidor och valla redan nu. På våren brukar skidorna ligga bra i pris och du kan få tag  i ett par riktigt bra skidor till ett kanonpris jämfört med om du väntar till vintern kommer igen. För att hitta ett par bra skidor kan du kolla detta test från skiinfo.se, där kan du hitta riktiga kvalitetsskidor. Kolla sedan runt i olika sportbutiker och se om de har nedsatta priser på någon av de skidor du hittat.  Kom även ihåg att köpa en bra valla som passar dina skidor, så du får riktigt bra glid när du börjar den rätta skidträningen i vinter.

Här kommer lite tips för dig som vill komma igång med skidträningen redan nu;

  • Åk utan stavar – Till en början på rullskidor är det svårt att hitta balansen och känna sig säker på skidorna. Ett tips är därför att försöka åka utan stavar så mycket som möjligt i början. Du hittar du balansen bra på skidorna och kommer att ha lättare för att lära dig rätt teknik.
  • Ta en kurs – Är du helt ny på skidor är ett tips att ta en kurs av någon professionell. På så sätt får du hjälp med teknik och träning för att komma i god form och utföra träningen och åkningen på rätt sätt.
  • Filma din åkning – När du kommit igång och åkt en tid är ett tips att låta någon filma din åkning för att sedan kunna sätta dig ner och analysera. Det låter för många fånigt men genom att filma din åkning kommer du att se din teknik annorlunda jämfört med hur det känns när du åker. Du får då lättare syn på vad i din åkning du bör förbättra och fokusera på.

Har du kommit igång bra med din åkning redan nu i sommar har du ett stort försprång till vintern än många andra. Genom att nöta på rullskidorna kommer du garanterat att åka på ett helt annat sätt när vintern kommer igen och du kan du fokusera på att finslipa på din åkning inför nästa års Vasalopp. Lycka till!