Skidsäsongen lider mot sitt slut

Av av rnn.yqe.

Årets skidsäsong lider onekligen mot sitt slut. Numera består endast ett fåtal platser där du fortfarande kan avnjuta riktig snö i den utsträckning som krävs för en härlig dag i spåren. Även om vi inte delar modernaturs uppfattning finns det inget anledning att hänga läpp, utan se det istället som att hon gett oss tid för viss vila, återuppbyggande underhållsträning och för att på riktigt vässa kunskaperna inför nästa säsong.

Smältande snöFörstå oss rätt. Den stundande svenska sommaren är fantastisk och på inget sätt av ondo, men för inbitna skidfantaster kan det ändå kännas förargligt att lägga undan utrustningen, om än bara för en tid. Rullskidan i all sin prakt, kommer ändå inte i närheten av den känsla som infinner sig under den första dagen, då man återigen får ta på sig pjäxorna och ge sig ut på riktigt. Vad man dock kan göra är att under denna tid get sig så bra bra förutsättningar som möjligt för kommande säsong, beroende på hur allvarligt man tar på sin skidåkning.

Rent träningsmässigt kan du i större utsträckning fokusera på att bygga upp de delar av kroppen som du anser att du skulle dra nytta av, rent styrkemässigt. Tänk dock på att träna rätt. Du är inte ute efter massan, utan enbart av långa, slanka och uthålliga muskler, som självfallet också orkar mera rent fysiskt.

Utrustningsmässigt har du tid att gå igenom vad du har och vad du kanske saknar. Se över dina förutsättningar att valla korrekt och planera inför att kanske gå ett steg ytterligare i din utveckling på den här fronten. Det kan ge extremt mycket under den kommande säsongen med nyvunna kunskaper och med mera specialinriktad valla,istället för att optimera för en gyllene medelväg.