Skaffa en hjärtstartare till träningslokalen

Av av rnn.yqe.

Mer och mer så ser man dessa ute på strategiska platser i vårt samhälle, de kan vara till stor hjälp om olyckan skulle vara framme och innan ambulans kommer på plats faktiskt rädda liv. Vad är det vi skriver om? Jo, hjärtstartare. Det är en rätt så billig investering att skaffa en hjärtstartare till träningslokalen.

AED-HLRVar kan man köpa hjärtstartare? Vi har kolla runt lite på nätet och konstaterat att de finns lite varstans att köpa men om vi får rekommendera dig att köpa hjärtstartare så är det hos HLR Hjälpen. Dessa som de säljer har en av marknadens bästa garantitider, upp till åtta års garanti kan man få på de hjärtstartare som man köper.

Det finns studier som visat att om det startas en hjärt- lungräddning så fort som möjligt och i kombination med en kort elstöt ger den absolut bästa effekten av hjärt-lungräddningen.

Som klubb och förening så bör det finnas personal som fått genomgå utbildning i HLR och som även har kunskap i hur en hjärtstartare fungerar.

Om olyckan är framme så gäller det att vara förberedd så att man kan använda sig av sin kunskaper och hjälpa till på bästa sätt till ambulanspersonal kommer och tar över, det kan vara fråga om bara några minuter för att ett liv ska räddas.

Ha gärna en genomgång någon gång per år med de som brukar finnas i lokalerna så att alla är medvetna om vad som kan hända och vad man bör göra vid akuta fall. Ring alltid 112 vid akuta händelser, det räddar liv.