Så maximerar du din ishockeyträning

Av av rnn.yqe.

Ishockey är en sport som engagerar tusentals svenskar runt om i landet. Det är en sport som spelas i ishallar i hela Sverige – och det gäller hockey på såväl ungdoms- och elitnivå till veterannivå.

hockey_318554090Särskilt yngre ishockeytalanger lägger mycket tid på träning för att utveckla sina färdigheter. Precis som i alla idrotter är träningsmängden en viktig del i att bli en duktig ishockeyspelare. Utan de där timmarna på isen är det svårt att nå upp till nästa nivå. Därför är tipset till yngre förmågor som vill bli bättre alltid att försöka träna så mycket som det bara går.

Rätt utrustning

När du tränar hockey behöver du ha rätt utrustning. Hockey är en sport som kräver mycket skydd och andra hjälpmedel och det ställer krav på att du ska ha just det som passar dig. Annars riskerar du att träningen blir lidande när utrustningen är obekväm eller hindrar dina rörelser. Se till att köpa utrustning som du trivs i för att förhindra eventuellt obehag. Dessutom är det en fråga om säkerhet. Du behöver skydda känsliga delar av din kropp med alltifrån axelskydd och benskydd till hockeyhjälmar och annat.

Träna rätt

Det är dock inte bara antalet träningstimmar som spelar in när det kommer till att utveckla sig som spelare. Det gäller också att träna på rätt sätt för att du ska få resultat. En bit som är särskilt viktig om du vill bli en seriös spelare är att spendera tid i gymmet. Det kan verka tråkigare att behöva skippa klubba och puck emellanåt, men sanningen är att en bra fysik är grundläggande för alla aspirerande hockeyspelare. Ishockey är en sport med höga krav på fysisk toppform, åtminstone om du vill spela på en högre nivå, och det är jobbigt att gräva puck i sarghörn eller backchecka för att förhindra ett mål. Övningar som marklyft och benböj kan vara den avgörande nyckeln till din framgång.