Konditionsträning

Av av rnn.yqe.

Olika typer av konditionsträning är utan tvekan några av de mest effektiva formerna av träning eftersom det medför många positiva effekter. Dessutom behöver oftast heller inte passen vara så väldigt långa för att träningen skall ge resultat.

Löpning

Maraton Löpträning är en av de träningsformerna som är allra mest effektiv när det kommer till att förbättra konditionen. En av anledningarna till detta är att löpningen verkligen får igång det berömda ”flåset” riktigt ordentligt, något som har en mycket positiv effekt på konditionen. Dessutom medför löpning en rad andra positiva effekter, som till exempel förbättrat immunförsvar, bättre humör och bättre sömn samtidigt som kroppens stressnivåer sjunker och leder och muskler stärks. Och framför allt så bränner man fett på ett mycket effektivt sätt när man springer.

Skidåkning

På vintern är skidåkning den absolut bästa formen av konditionsträning. Det är ingen slump att skidåkare tillhör de idrottsmän som har den absolut bästa konditionen. Precis som vid löpning får man igång ”flåset” på ett bra sätt samtidigt som man också får en hel del styrketräning eftersom hela kroppen, både överkropp och underkropp, kommer i arbete, vilket gör att alla stora muskelgrupper används. Detta är också något som gör att kaloriförbränningen vid skidåkning är maximal.

Simning

Simning är kanske den mest skonsamma formen av konditionsträning. Eftersom man ligger i vattnet och flyter så utgör simning inte alls en lika stor belastning för kroppen som till exempel löpning. Precis som i skidåkning använder man även i simning hela kroppen, vilket ger en hög förbränning, något som är bra för den som exempelvis har som mål att gå ner i vikt.

Cykling

På sommaren är cykling en mycket bra form av konditionsträning och ett utmärkt alternativ till löpning. Många tror kanske att man måste ligga ute i 10-12 mil för att få något resultat, men det räcker faktiskt med en timme bara man ser till att hålla ett relativt högt tempo och får igång ”flåset”. Ett bra tips kan vara att se det lite som en tempoetapp i Tour de France, där cyklisterna ger allt vad de har i ungefär en timme.